in biz - 19 Apr, 2019
by weddendat - no comments
Belasting besparen met een belastingconsulent

Je kent vast wel een ondernemer die zijn eigen administratie voert, het gebeurd vaak bij kleinere bedrijven. Denk aan een MKB bedrijf met een paar werknemers of een zelfstandige. Vaak wordt hier software voor gebruikt. Dit is voor bepaalde mensen best een flinke stap als je weinig met boekhouding hebt. Alhoewel het niet moeilijk is, kan het toch overweldigd zijn als je niets met cijfertjes hebt.

Geen omkijken naar de belastingen

belasting betalenMocht u hier niet geen omkijken naar willen hebben kunt u de taken natuurlijk ook uitbesteden. U kunt bijvoorbeeld hulp van een belastingconsulent inschakelen voor advies. Meestal zal dit rond de belastingaangifte gedaan moeten worden. Ook als u hiervoor kiest, is het van belang om uw financiële status te weten. Als u namelijk goed in financiële zaken bent, dan kan dit het succes van uw business verder helpen. Door hulp bij de belasting in te schakelen, kunt u misschien nog wel iets besparen. De kennis van zo iemand kan natuurlijk worden gebruikt om belasting te besparen.

Smartphone

Er is veel keuze voor software waarmee de boekhouding van een bedrijf kan worden bijgehouden. Met je smartphone kun je simpel de administratie bijwerken. Zo ben je hier weinig van je kostbare tijd aan kwijt. Boekhouden is dus eenvoudig, maar je moet er nog steeds tijd aan besteden. Plan daarom iedere week een vast tijdstip in om je administratie bij te werken. Zo heeft bijvoorbeeld een consulent van belastingadvies Hoorn ook meer inzicht in de situatie bij uw bedrijf als alles is bijgewerkt.