in biz - 16 Mar, 2020
by weddendat - no comments
Minder rompslomp met payroll medewerkers 

Het lijkt erg goed te gaan met de economie, alhoewel er een aantal tekenen zijn op een recessie is de Nederlandse economie in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Vooral bedrijven zien steeds meer orders binnenkomen en om al dit werk te kunnen vervullen zijn uiteraard mensen nodig. Lees het op https://payrollkaart.nl/wat-is-payroll/ 

Als je steeds meer orders binnenkrijgt, kun je niet met dezelfde hoeveelheid medewerkers het bedrijf runnen. Bedrijven zijn dus hard op zoek naar nieuw personeel. Maar bij het werkgeverschap komen een aantal zaken kijken. Zo moet er een goede salarisadministratie zijn, moet er uiteraard voldoende cashflow zijn om de salarissen te betalen en zijn er bepaalde risico’s zoals ziekte, contracten etc. Allemaal zaken waar je als relatief klein bedrijf misschien weinig kaas van gegeten hebt. Daar is gelukkig een oplossing voor. En dat is payrolling. Het is in feite het uitbesteden van het werkgeverschap. 

Medewerker niet bij jou in dienst 

Wanneer je met een payroll bedrijf werkt, dan zorgt dit bedrijf ervoor dat jouw medewerker iedere maand zijn of haar salaris krijgt bijgestort. De medewerker is dan ook in dienst van het payroll bedrijf. Toch werkt de medewerker gewoon bij jou. Maar in plaats van het salaris van jouw bedrijf te ontvangen, wordt het door de payroll organisatie voldaan, meer informatie kun je hier vinden.

Die zorgen dat de loonadministratie op orde is, dat vakantiegeld wordt uitbetaald en meer van dit soort zaken. De payroll organisatie stuurt het bedrijf een factuur voor de geleverde diensten. Vanzelfsprekend is dit bedrag een stukje hoger dan wanneer je alles zelf zou doen, maar bedrijven betalen dit graag om vervolgens van de rompslomp af te zijn. De payroll organisatie zorgt overal voor als ondernemer heb je daar verder geen omkijken meer naar.