in biz - 08 Mar, 2024
by weddendat - no comments
Motion design, wat is het en wat kun je ermee?

Video is natuurlijk een redelijk breed begrip. Het filmpje wat je maakt op je telefoon tijdens een verjaardag en de film die je in de bioscoop ziet zijn beide video’s. Toch zit hier een groot verschil tussen. Wanneer je video wilt gaan inzetten voor de marketing van je bedrijf denk je misschien dat je een hele filmploeg moet inschakelen om een professionele video te laten produceren.

Natuurlijk is dat een optie, maar er zijn zeker ook andere mogelijkheden die nog steeds erg professioneel overkomen. Denk bijvoorbeeld eens aan een animatievideo gemaakt met motion design. Je kunt met een animatievideo bijvoorbeeld bepaalde procedures uitleggen of producten of diensten promoten.

Wat wil je bereiken met video?

Voordat je een video voor je bedrijf gaat laten maken, is het natuurlijk belangrijk om eerst te bedenken wat je precies wilt bereiken met de video. Hier kan een professioneel bedrijf uiteraard ook hulp bij bieden. Is het doel van de video om het bedrijf te laten zien? Een product uit te leggen? Of misschien wel om nieuw personeel te werven? Wat de doelstelling ook is, het is in ieder geval erg belangrijk om hier van te voren een goed idee over te hebben. Op deze manier kun je gerichter een script gaan verzinnen voor de video.

Als je nog helemaal geen idee hebt wat je precies wilt gaan doen met de video, maar je weet wel dat je ‘iets’ met video wilt gaan doen voor je bedrijf, dan is het aan te raden om gewoon eens een verkennende afspraak in de plannen. De bedrijven die video’s maken kunnen uiteraard met je meedenken over het concept en komen misschien wel met een zeer verfrissend idee dat helemaal aanslaat.