in biz - 20 May, 2019
by weddendat - no comments
Ondernemers en de boekhouding, geen ideale combinatie

De boekhouding wordt door veel ondernemers nog altijd zelf gedaan, soms hebben we er iemand voor aangenomen. Maar bij veel ZZP’ers en kleinere bedrijven doet de ondernemer het gewoon zelf. Met een applicatie op de iPhone of andere smartphone is het makkelijk om dit te doen.

Foto maken van bonnen

Je kunt dan vaak een foto maken van je bonnen en dat wordt direct ingevoerd. Ook kun je de transacties van je bank inladen en direct invoeren. Dat scheelt een hoop tijd. Doe jij ook zelf je administratie? Kijk er dan niet te eenvoudig naar! De financiële status van je bedrijf is erg belangrijk! Het is wellicht niet leuk om te doen, maar u heeft het inzicht nodig. Wil je bijvoorbeeld een grote stap maken naar een groter kantoor, dan is het wel fijn om te weten wat je precies voor financiële ruimte hebt.

Facturen

boekhouding doenU weet wat er in komt, van die u nog facturen tegoed heeft en op welke datum er betaald moet zijn. Tijdige betaling is natuurlijk erg prettig, dat heeft u allemaal in kaart als u zelf de administratie voet. Misschien vraag u zich af wat kost een boekhouder precies? Mocht u hier niet naar willen omkijken kunt u de administratieve taken natuurlijk ook uitbesteden. Een boekhouder of administratiekantoor kan daarbij helpen.

Ook als u daarvoor kiest, is het van belang om toch zelf bij te blijven. Geef het niet helemaal uit handen en denk dat het allemaal geregeld is. Een boekhouder of administratiekantoor kan zeker een hoop werk voor u uit handen nemen, maar u moet wel op de hoogte blijven van alles. Anders geeft u misschien geld uit dat ergens anders voor bedoeld was.

Je hebt in deze tijd alleen een internetverbinding (op je telefoon) nodig de administratie bij te houden voor je bedrijf. De tijden zijn wat dat betreft wel behoorlijk veranderd. Vroeger had je een oude meneer met een mooie stropdas nodig om je administratie op orde te houden. Je verstuurd een factuur naar een debiteur gemakkelijk vanaf je telefoon of laptop, dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Hier kan een boekhouder Capelle aan den Ijssel hulp bij bieden. Dit scheelt tijd en maakt het eenvoudig om deze dingen in te voeren.